Tomáš Kostka – Mistr ČR ve sprintrally!!!

Tiskové zprávy | sobota 22.09.2012

Na VI. AZ pneu Rally Jeseníky, jak bylo předpokládáno, zvítězil Tomáš Kostka se spolujezdcem Mirkem Houštěm na voze Citroën C4 WRC.

Minutu a dvacet sekund za ním dojel na druhém místě Roman Odložilík se spolujezdcem Martinem Turečkem na S2000 Škodě Fabii. Pomyslnou bednu si vyjel i Jan Sýkora s Víťou Houštěm na osvědčeném Mitsubishi Lancer EVO IX, kteří se na třetím místě drželi téměř po celou dobu soutěže. Čtvrté místo patří posádce Tomaštík – Vrečka na Subaru Impreza WRC, kteří nakonec v závěru soutěže zabojovali a obsadili bramborovou pozici. Antonín Tlusťák, který se po páté rychlostní zkoušce propadl na sedmé místo, pak v šesté rychlostce kvůli převodovce odstoupil. Karel Trněný dojel pátý s WRC Fabií a zbytek předních příček obsadily vozy Mitsubishi Lancer EVO; Firla, Bujáček, Pešl, Hudec, Adolf a Chepil.

Druhý ročník Memorialu Jiřího Skoupila, který u nás vznikl v loňském roce na počest jezdce Jiřího Skoupila, který zahynul při tragické nehodě na Rally Šumava 8. dubna 2011, vyhrála posádka Kořístka – Drozd. Vznikla tradice vyhlásit jako vítěze Memoriálu Jiřího Skoupila pilota nejrychlejší “dvoukolky“, se kterými olomoucký soutěžák startoval. Vloni se stala vítěznou posádkou dvojice Černý – Kohout na Renaultu Clio R3. Letos si cenu odnese Kořístka – Drozd na Suzuki Ignis S1600. K poháru přeberou také poukaz na pneumatiky.

Na cílovou rampu dojelo 86 posádek ze 107, které do závodu nastoupily. Šestý ročník AZ pneu Rally Jeseníky je již nyní minulostí. Velký dík patří všem, kteří se na přípravě a realizaci podíleli. Poděkování patří posádkám i divákům za zdárný průběh soutěže.

Ředitelství rally, celý organizační výbor a společnost AZ pneu PRO CZ, s.r.o. se na Vás těší při sedmém ročníku.

Absolutní výsledky

Poř.St.č.Posádka / Entry