AZ pneu Rally Jeseníky již za měsíc

Tiskové zprávy | čtvrtek 16.08.2012

Jen něco málo přes měsíc zbývá do startu předposledního podniku letošní rallysprintové sezóny. Již 22. září přivítá své účastníky šestý ročník AZ pneu Rally Jeseníky ve Šternberku, městu pod slavným vrchem Ecce Homo.

atmosféra před startem

Po tradičním Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu nás čeká druhý vrchol sezóny, AZ pneu Rally Jeseníky. Pro letošní ročník jsme zvolili formát čtyř rychlostních zkoušek o dvou průjezdech. Za toto rozšíření počtu rychlostních zkoušek nezbývá poděkovat všem institucím a organizacím, které jsou k pořádání Rally Jeseníky nezbytné, zejména pak společnosti AZ pneu, Olomouckému kraji, jehož hejtman Martin Tesařík převzal záštitu nad naší soutěží, a Městu Šternberk,“ přibližuje průběh příprav ředitel Rally Jeseníky Dušan Pospíšil.

Roman Odložilík - Martin Tureček - Citroën Xsara WRC - vítězové ročníku 2011

AZ pneu Rally Jeseníky se uskuteční již v sobotu 22. září, kde odstartuje v 8:30 z Hlavního náměstí ve Šternberku. Kdo se zapíše jako další vítěz AZ pneu Rally Jeseníky se dozvíme krátce po 15.40, kdy je naplánován příjezd prvních posádek na cílovou rampu umístěnou opět na šternberském náměstí. Vedle vítězů v absolutním pořadí a pořadí v jednotlivých třídách bude vyhlášen vítěz již druhého ročníku Memoriálu Jiřího Skoupila, kterým bude pilot nerychlejší dvoukolky a získá poukaz na odběr sady pneumatik Michelin.

Honza Černý - vítěz prvního ročníku Memoriálu Jiřího Skoupila

Česká premiéra Mini Cooperu S2000 1,6 turbo v roce 2011